maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kisaraportti Kemora 30.6-1.7

Kemoran treenit hoidin pois alta juhannusviikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina. Muista kiireistä johtuen pääsin Kemoraan kisaviikonloppuna vasta lauantaiaamuna. Olisihan se ollut hyvä ajaa hieman treeniä perjantaina, mutta tällä kertaa mentiin suoraan aika-ajoon puoliunessa aikaisesta aamusta johtuen.

Aika-ajot lauantai

Keli oli taas tälle kesällä totuttu mahdollisimman hankala eli pientä tihkusadetta tuli koko päivän, mutta rata ei kuitenkaan kastunut kunnolla. Kuivankelin renkailla mentiin vaikka hieman hirvitti ajaa kun vesipisaroita tuli visiiriin koko ajan. Ensimmäisessä aika ajossa sain ajettua yhden puolinopean kierroksen ennen kuin sade yltyi niin paljon, ettei ajamisesta tullut mitään. Toisen aika-ajon aikana tuli tihkusadetta myös, enkä vaan uskaltanut ajaa täyttä. Vaikka vettä tuli, niin ei se näyttänyt vauhtia hidastavan kärkikuskien osalta. Omaa ajoa se häiritsi lähinnä henkiselläpuolella ja aika ei juurikaan parantunut aamun aika-ajosta. Lähtöruuduksi tuli tavallinen 15.

Lähtöjärjestys Superstock 600:
1. Erno Kostamo
2. Pauli Pekkanen
3. Erkka Korpiaho
 -
15. Petri Kaisanlahti



Kisa sunnuntai

Sunnuntaina oli onneksi aurinkoinen ja lämmin keli, joten vihdoinkin alkoi tuntumaan, että ollaan kesälajin parissa. Kisan lähtö ei tuntunut huonolta, mutta kuitenkin menetin pari sijaa lähtösuoralla. Ensimmäisessä mutkassa pääsin kuitenkin jälleen ulkokurvin puolelta ohittamaan muutaman kuskin. Ensimmäisellä kierroksella vaihdeltiin sijoituksia eteen ja taakse melkein joka mutkassa. Toisella kierroksella alkoi taas normaali jono muodostua. Kisan pituus oli 25 kierrosta, joten olin laittanut kovemman seoksen taakse, että rengas kestäisi koko kisan. Kovempi takarengas luisteli kuitenkin hieman enemmän kuin aika-ajoissa käyttämäni pehmeä ja linjat eivät meinanneet osua kohdalleen missään vaiheessa kisaa. Kisa oli kuitenkin sen verran pitkä, että ehti kokeilla monenlaista ajotyyliä: leveää sladia, vähemmän leveää sladia ja pitoakin välillä, mutta ei oikein mikään parantanut vauhtia. Vääjäämättä edellä menneet kuskit vain loittonivat. Puolivälissä kisaa oli edessä ja takana ajaviin reilusti eroa, joten yritin vaan ajella rennosti. Meno oli kuitenkin jo liiankin rentoa, kun etelänaapurin kuski saavutti minut kisan loppupuolella ja onnistui vielä ohittamaankin kolmos mutkassa. Muutaman kierroksen ajoin hän perässä ja etsin sopivaa ohituspaikkaa parille viimeiselle kierrokselle. Paluusuoran jarrussa olin selkeästi parempi ja siinä kohtaa ajattelin tehdä ohituksen. Harmittavasti Kostamo ja Pekkanen saivat meidät kierroksella kiinni ennen kuin ehdin ohittamaan. Yritin antaa kohteliaasti tietä takaa tuleville ja samalla vironmies sai ilmaiseksi sekunnin pari etumatkaa. Enää kierros maaliin, joten eipä ollut mahdollisuutta ohitukseen. Maalissa 17 hikisen pitkän kisan jälkeen.

Nyt alkaakin kesäloma rata-ajoista. Loppukauden SM-kisat jää suurella todennäköisyydellä minulta väliin. Katsotaan nyt sitten kuinka pitkäksi rr-kesäloma venähtää...

Lopputulokset Superstock 600:
1. Erno Kostamo
2. Pauli Pekkanen
3. Eemeli Lahti
-
17. Petri Kaisanlahti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti