maanantai 28. toukokuuta 2012

Kisaraportti Botniaring 27.5

Nyt se taas alkoi uudessa luokassa ja uudella kalustolla opettelu todenteolla. Hyppäys A-luokkaan oli juuri niin iso kuin arvelinkin eikä asiaa helpottanut vaihto superbikestä superstockeihin. Melkein voisi sanoa, että harrastus alkoi uudelleen alusta, kun muuttuvia elementtejä oli vähintään riittävästi tälle kesälle. 6-satasella ajaminen on tuntunut ihan hyvältä, mutta kun "pikku" pyörällä pitää ajaa kovempaa kuin viime kesänä tonnisella, niin kyllä siinä on alkuun hieman haastetta riittänyt. Vauhti on parantunut tasaisesti kevään mittaan, mutta kyllä parannettavaa riittää edelleen ja paljon.
Jurvassa oli harvinaisen hyvä keli koko kisaviikonlopun ja sai nauttia ajamisesta auringonpaisteessa oikein kunnolla.


Aika-ajot lauantai

Ensimmäiseen aika-ajoon lähdin tietysti parantamaan omaa 6-satasen ennätystä ja mielellään myös alittamaan superbikellä ajettua omaa ennätystä. Ajo sujui juuri niin kankeasti kuin voi odottaa kauden ensimmäisessä aika-ajossa eikä rentoudesta ollut tietoakaan. Sain parannettua omaa ennätys hieman ja sillä irtosi sija 19 tässä vaiheessa.
Toiseen aika-ajoon lähdin hakemaan reilun sekunnin parannusta, jotta sijoitus olisi parantunut keskikastiin. Lopulta paransin aikaani vain puoli sekuntia ja sillä ajalla lähtöruutu pysyi samana kuin ensimmäisessä aika-ajossa.


Lähtöjärjestys Superstock 600:
1. Tatu Lauslehto
2. Erkka Korpiaho
3. Marko Aarnio
-
19. Petri Kaisanlahti

Kisa sunnuntai

Lähtö ei onnistunut ihan täydellisesti, kun jouduin keventään kaasua hieman keulimisen takia. Lähtösuoralla suuntasin pyörän ensimmäisen mutkan ulkoreunaan, koska arvasin sisäkurvissa olevan ahdasta. Taktiikka oli hyvä ja pääsin ulkokautta kiertämään muutamasta ohi ensimmäisessä mutkassa. Ne muutamat nopeammat joista pääsin alussa ohi tulivat alkukierrosten aikana minusta ohi. Jonkin aikaa tuntui että pystyisin roikkumaan keskiryhmän vauhdissa mukana, mutta yhdessä ohitustilanteessa minut kiilattiin hieman leveäksi ja sen jälkeen jäin hieman jälkeen ryhmästä. En enää saanut ajettua keskiryhmää kiinni ja sopivien kirittäjien puuttuessa oma vauhti ei parantunut enää. Takana tuleviin pyöriin oli tullut muutama sekuntti eroa, joten huomasin ajelevan yksinään. Kun eteen ja taakse oli kohtuullisesti eroa, niin hieman kisafiilis latistui yksin ajellessa. Kisan alussa hiekoille ajanut Rindell tuli kuitenkin sopivasti minun perään jossain vaiheessa. Rindell oli tosin kierroksen jäljessä minua, mutta ei se kilvanajoa haitannut. Ajettiin loppukisa Rindelin kanssa ja muutaman kerran ohiteltiin toisia. Viimeisellä kierroksella Rindell meni vielä minusta ohi, kun annoin tilaa kärkipään kuskeille jotka ohittivat kierroksella. Lopulta olin maalissa sijalla 16 ja harmittavasti yhden sijan päässä ensimmäisestä SM-pisteestä. Tätä ennen en ole ajanut radalla koskaan yhteenmenoon 24:ää kierrosta ja kyllä kädet olivat puuduksissa kisan jälkeen. Lisää rentoutta ajamiseen, niin seuraavissa kisoissa jaksaa puristaa loppuun asti.


Lopputulokset Superstock 600:
1. Tatu Lauslehto
2. Erno Kostamo
3. Erkka Korpiaho
-
16. Petri Kaisanlahti

1 kommentti:

  1. Kausi alussa ja uusi kalusto: kaikki vielä mahdollista! Mielenkiinto säilyy, kun on aina jotain uutta uudelle kesälle!

    VastaaPoista